Aankomende events

Bekijk hieronder alle evenementen van Awearness Kollektif.

Er zijn geen aankomende events.

Voorbije events

Kledingswap @ Dus wat gaan wij doen festival

Datum: 9 februari 2019

Tijd: 13.00-18.00

Locatie: Maasboulevard 100 3063 NS Rotterdam

Kledingswap @ Dus wat gaan wij doen festival

Yesss! Na een kleine winterstop zijn we op 9 februari terug met een een kledingswap tijdens het Dus Wat Gaan Wij Doen Festival in BlueCity 010.

Kom naar ‘Dus Wat Gaan Wij Doen Festival”. Daar ontmoet je pioniers, professors, makers, ondernemers en andere duurzame enthousiastelingen. Mensen die al hard bouwen aan een duurzame toekomst! Net zoals jij dus. Het doel is om concrete handvatten te vinden om zelf aan de slag te gaan.

Hoe werkt de swap?
– Neem maximaal 8 schone en hele kledingstukken, schoenen of accessoires mee uit jouw garderobe.
– Wissel deze items in bij onze sorteerbalie voor punten. Afhankelijk van de kwaliteit van de spullen krijg je hier 1, 2, 5 of 10 punten voor.
– Met deze punten kan je gratis shoppen in de swapshop.
– Inname en uitgaven van de kleding tussen 13.00 en 18.00.
– Neem je meest fashionable familie, vrienden en collega’s mee en krijg de kans om hun pareltjes mee naar huis te nemen.

Laten we samen werken om een eerlijkere, socialere en duurzamere wereld te creëren, door overconsumptie van kleren te verminderen. Kom lekker bij ons swappen! Hiermee verminderen we samen de vervuiling, verspilling en uitbuiting van arbeiders in de kledingindustrie.

Vergeet niet om een ticket voor het event aan te schaffen via https://bluecity.stager.nl/web/tickets/274283

CHANGEz: kleding- en sneakerruil (M/V)

Datum: 8 december 2018

Tijd: 12.00-16.00

Locatie: Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

CHANGEz: kleding- en sneakerruil (M/V)

Kopen is UIT, ruilen is IN! ♻ Al die prachtige kledingstukken die in je kast liggen te verstoffen en die snelle sneakers die onder je bed liggen verstopt verdienen het om gedragen te worden. Bevrijd ze van de mottenballen en laat ze weer het daglicht zien. Op zaterdag 8 december wordt BlueCity 010, de circulaire hub in het voormalige Tropicana zwembad, omgetoverd tot een waar ruilfestijn. Naast het swappen zullen er ook een aantal toffe vintage verkopers aanwezig zijn en is er de mogelijkheid voor een hapje, drankje en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Om de kosten te dragen, vragen we dit keer €6 entree.

// Programma 🧥👗🧦👕👔
12:00 Deur open, inleveren van jouw kleding & sneakers
12:00 Lunch, drinks, muziek, shoppen bij vintage shops
12:30 Talks
13:00 Start Ruilen!
16:00 Uitgeshopt

Klerenswap Astare

Datum: 2 november 2018

Tijd: 19.00 - 21.30 uur

Locatie: Astare, Lange Nieuwstraat 10, Utrecht

Klerenswap Astare

Astare is een hartstikke open organisatie die onze missie om vervuiling en verspilling door de kledingindustrie terug te dringen deelt. Daarom openen zij deze avond hun deuren voor iedereen. Ook niet-medewerkers zijn dus van harte welkom om mee te komen swappen! Styliste Noor van Tiny Temple – Sustainable Styling zorgt voor persoonlijk stylingadvies.

De swap wordt muzikaal ondersteund door niemand minder dan Jelle Nelen. Daarnaast zorgen wij voor een flinke voorraad mannen en vrouwen kleren als basis voor de swap. Kom jij ook? Meld je dan van te voren even aan door een mailtje te sturen naar info@astare.nl. Neem alleen schone kleding in goede staat mee naar de swap, zodat we alleen goede spullen met elkaar ruilen. 🙏😊

Opening allereerste swappunt bij Café Atelier

Datum: 2 november 2018

Tijd: 12.00 - 15.00 uur

Locatie: Café Atelier, Borgvlietsedreef 176, Bergen op Zoom

Opening allereerste swappunt bij Café Atelier

Na de drukbezochte Klerenswap Weekender in het Binnenstadslab is het tijd om ons allerallereerste swappunt van Nederland te openen! Dit gaan we doen in het fijne Café Atelier in de Scheldeflat. Hier kun je terecht om te ontmoeten, ontspannen, leren en creatief bezig te zijn, maar binnenkort dus ook om je kleren te swappen! De opbrengst van het café komt ten goede aan sociale en culturele initiatieven vanuit de wijk ‘t Fort-Zeekant.

Kom langs om te horen hoe wij samen met jou een klerenrevolutie willen beginnen én waarom het zo hard nodig is. Uiteraard kun je ook terecht om je overbodige kleren in te leveren en iets ‘nieuws’ uit te zoeken. Muziek en wat lekkere snacks zijn aanwezig.

Interactive Fashion Show

Datum: 11 oktober 2018

Tijd: 15.00 - 19.00 uur

Locatie: Old North Interiors, Burgemeester van Walsumweg 528, Rotterdam

Interactive Fashion Show

Voor dit interactieve fashion programma bouwt vintage shop Old North Interiors de winkel om tot waar fashion huis! Verschillende partijen uit Rotterdam slaan de handen ineen voor een tof programma. Verwacht een bijzondere fashion show, waarbij circulaire materialen worden gebruikt in combinatie met vintage items die te koop zijn bij Old North Interiors. Daarnaast kun je meedoen aan een gratis naaiworkshop van Nonsens clothing. Wil jij verzekerd zijn van een plekje tijdens deze workshop? Stuur dan snel een mail naar nonsensclothing@gmail.com. Er is namelijk maar een klein aantal plekken beschikbaar. Tot slot is er een paneldiscussie over de invloeden van de fashion industrie op ons dagelijkse leven en mogelijke alternatieven hiervoor.

 

 

Klerenswap bij AC Het Nieuwe Spoor

Datum: 9 oktober 2018

Tijd: 13.00 - 15.30 uur

Locatie: AC Het Nieuwe Spoor, 1e Pijnackerstraat 100-B, Rotterdam

Klerenswap bij AC Het Nieuwe Spoor

Tijdens deze klerenswap wordt de kledingwinkel “Het Nieuwe Spoor” van Pameijer tijdelijk omgetoverd tot ruillocatie. Je kunt hier terecht om gratis jouw kleren te ruilen voor een (bijna) ‘nieuwe’ outfit! Kom kennis maken met deze mooie locatie en het concept van het ruilen van kleren. Ontmoet de vrijwilligers uit de winkel en maak kennis met de mensen uit deze fantastische wijk in Rotterdam Noord.

Sunday Chill Session – Sustainable showroom en klerenswap

Datum: 7 oktober 2018

Tijd: 14.00 - 17.00 uur

Locatie: MONO, Vijverhofstraat 15, Rotterdam

Sunday Chill Session – Sustainable showroom en klerenswap

Heb jij altijd al willen weten hoe je duurzaamheid in je eigen garderobe kunt doorvoeren? En vraag je je af of vintage wel bij je past? Neem dan een kijkje in de sustainable showroom om te ontdekken dat er in iedere stijl duurzame opties zijn! Daarnaast is MONO deze zondag weer dé plek om jouw eigen gedragen kleren te ruilen voor mooie gedragen items van anderen. Sustainable styliste Noor van Tiny Temple Sustainable Styling helpt je tijdens het event graag om je persoonlijke stijl te (her)ontdekken.

AK @ 013Circles, Tilburgs Circulair Textiel

Start datum: 4 oktober 2018

Eind datum: 31 oktober 2018

Tijd: 09.30 - 17.00 uur

Locatie: Nieuwlandstraat 21, Tilburg

AK @ 013Circles, Tilburgs Circulair Textiel

Van 5 t/m 14 oktober vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tilburg gaat zich als textielstad daarom de hele maand oktober van haar beste kant laten zien met een circulaire textielwinkel. En daar zijn wij natuurlijk bij! Wij zorgen ervoor dat kleren volop ingeleverd en geruild kunnen worden. Ook kun je in de winkel ‘food for the brain’, workshops en evenementen verwachten.

 

 

 

 

Klerenswap Weekender

Start datum: 28 september 2018

Eind datum: 30 september 2018

Tijd: 09.30 - 17.00 uur

Locatie: Binnenstadslab, Zuivelplein 5, Bergen op Zoom

Klerenswap Weekender

Nee, wij gaan niet één dag kleren swappen, maar drie dagen lang! Wij slaan hiervoor de handen ineen met het Bergse Binnenstadslab, waar ook de duurzaamheidswinkel te vinden is. Dit gaat geen winkel worden zoals je gewend bent, maar één waar ruilen, gezelligheid, (ver)maken en het prikkelen van de hersenen centraal staat. Wij laten je zien en ervaren hoe gemakkelijk én leuk het is om bij te dragen aan een betere wereld.

 

Klerenswap: Slow Fashion Summer Edition

Datum: 15 juli 2018

Tijd: 14.00 - 18.00 uur

Locatie: MONO, Vijverhofstraat 15, Rotterdam

Klerenswap: Slow Fashion Summer Edition

De slow fashion summer actie van Collaction is 21 juni officieel van start gegaan: 3 maanden lang geen nieuwe kleren kopen. Om iedereen een handje te helpen rijden wij onze rekken met kleren naar het knusse parkje bij MONO! Dus houd een grote zomerschoonmaak, verzamel alle items uit jouw garderobe die een tweede, derde of tiende leven verdienen en kom swappen. Als kers op de taart is Noor van Tiny Temple Sustainable Styling aanwezig om jouw te helpen de pareltjes uit onze collectie te pikken. Kom, swap en overwin de slow fashion summer! 💪