Aankomende events

Bekijk hieronder alle evenementen van Awearness Kollektif.

Er zijn geen aankomende events.

Voorbije events

CHANGEz #2 Kleding- en sneakerruil (M/V)

Fout: datum opnieuw instellen svp

Tijd: 12.00-16.00

Locatie: Maasboulevard 100 3063 NS Rotterdam

CHANGEz #2 Kleding- en sneakerruil (M/V)

Kopen is UIT, ruilen is IN! ♻️ Al die prachtige kledingstukken die in je kast liggen te verstoffen en die snelle sneakers die onder je bed liggen verstopt verdienen het om gedragen te worden. Bevrijd ze van de mottenballen en laat ze weer het daglicht zien.

Tegenwoordig kopen we meer en vaker kleding dan ooit tevoren. 70% van de Nederlanders heeft tussen de 5-20 ongebruikte kledingstukken in zijn kast liggen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Op zaterdag 6 april wordt BlueCity 010, de circulaire hub in het voormalige Tropicana zwembad, omgetoverd tot een waar ruilfestijn. Naast het ruilen zullen er ook een aantal toffe vintage verkopers aanwezig zijn en is er de mogelijkheid voor een hapje, drankje van Thijsthee en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie.

Deze editie organiseren we wederom met Awearness Kollektif. Zij organiseren vaker kledingswops, samen kom je verder!

Meelunchen? Dat kan! Lunch en snacks worden verzorgd door Arabella van Food & Footnotes.

// Programma 🧥👗🧦👕👔
TBA!

// ‘Huisregels’ 👚🛍👟🧢
▪️ Zowel mannen als vrouwen zijn meer dan welkom!
▪️ Neem minimaal 2 en maximaal 8 mooie kleding- of sneakerstukken mee.
▪️ Zorg dat de kleding schoon en gewassen is en geen gaten of vlekken heeft.
▪️ Schoenen, tassen en accessoires zijn ook welkom. Geen ondergoed.
▪️ De ruil is dynamisch: in de loop van de dag komen er steeds nieuwe stukken bij.
▪️ Je ingeleverde kledingstuk wordt ingedeeld volgens een puntensysteem. De jury bepaalt aan de ingang of jouw stukken aantrekkelijk genoeg zijn om iemand anders blij mee te maken en geeft je een tegoedbon waarop staat hoeveel stukken je kunt uitzoeken.
▪️ De kleding die aan het einde van de dag over is gaat naar een goed doel.
▪️ Om de kosten te dragen, vragen we €7 entree.

———————–E N G L I S H—————————-

Clothing- and Sneakerswap (M/F)

Attention please! Summer is on its way and it’s about time to tidy up your closet. All of your fashion items and shiny sneakers deserve to be worn. Free them from your dark closet and bring them to the clothing- and sneakerswap at BlueCity 010

People around the world are buying more clothing than ever before. In The Netherlands alone, already 70% of the people have clothing laying around in their closet they’ve never worn. It’s about time we change that!

On Saturday the 6th of April, we will organise a clothes swap. Besides the swapping, there will be a few vintage resellers to sell their items and you’ll be able to have some food and drinks!

Lunch? Yes! Lunch and snacks will be provided by Arabella from Food & Footnotes.

// Program 🧥👗🧦👕👔
TBA!

‘// ‘House rules’ 👚🛍👟🧢
▪️ Both men and women are welcome!
▪️ Please bring in at least 2 and a maximum of 8 items.
▪️ Your items should be washed and clean and without holes or stains.
▪️ Shoes, bags and accessoires are welcome, but no underwear please.
▪️ The swap is dynamic; during the event new items will keep coming in.
▪️ For each item you hand in, you’ll receive a voucher, which allows you to pick a new item. Upon entrance a jury decides if pieces are attractive enough to add to the swap.
▪️ Clothes/sneakers who are left behind, will go to charity!
▪️ To cover all the costs, we charge €7 entrance fee

Kledingswap Astare

Datum: 8 maart 2019

Tijd: 19.00-22.00

Locatie: pin Lange Nieuwstraat 10, 3512 PH Utrecht, Nederland

Kledingswap Astare

Yaaiyyy! Wij keren weer terug naar Utrecht voor de volgende editie van onze kledingswap bij Astare! Opnieuw stelt Astare hun kantoor open om naast hun eigen medewerkers alle duurzame fashionasta’s en fashionisto’s te verwelkomen. Zo bieden we samen met hen een tof alternatief voor jouw volgende shopbeurt!

Hoe werkt het?
– Neem maximaal 8 schone en hele kledingstukken, schoenen of accessoires mee uit jouw garderobe.
– Wissel deze items in bij onze sorteerbalie voor punten. Afhankelijk van de kwaliteit van de spullen krijg je hier 1, 2, 5 of 10 punten voor.
– Met deze punten kan je gratis shoppen in de swapshop en daarna weer ‘afrekenen’ bij de balie. Overgebleven punten kan je bewaren voor een volgende editie.
– Neem je meest fashionable familie, vrienden en collega’s mee en krijg de kans om hun pareltjes mee naar huis te nemen.

De swap wordt muzikaal ondersteund door niemand minder dan Jelle Nelen. Daarnaast zorgen wij voor een flinke voorraad mannen en vrouwen kleren als basis voor de swap. Kom jij ook? Meld je dan van te voren even aan door een mailtje te sturen naar info@astare.nl.

Neem alleen mooie, schone kleding in goede staat mee naar de swap, zodat we alleen goede spullen met elkaar ruilen. 🙏😊

Kledingswap @ Dus wat gaan wij doen festival

Datum: 9 februari 2019

Tijd: 13.00-18.00

Locatie: Maasboulevard 100 3063 NS Rotterdam

Kledingswap @ Dus wat gaan wij doen festival

Yesss! Na een kleine winterstop zijn we op 9 februari terug met een een kledingswap tijdens het Dus Wat Gaan Wij Doen Festival in BlueCity 010.

Kom naar ‘Dus Wat Gaan Wij Doen Festival”. Daar ontmoet je pioniers, professors, makers, ondernemers en andere duurzame enthousiastelingen. Mensen die al hard bouwen aan een duurzame toekomst! Net zoals jij dus. Het doel is om concrete handvatten te vinden om zelf aan de slag te gaan.

Hoe werkt de swap?
– Neem maximaal 8 schone en hele kledingstukken, schoenen of accessoires mee uit jouw garderobe.
– Wissel deze items in bij onze sorteerbalie voor punten. Afhankelijk van de kwaliteit van de spullen krijg je hier 1, 2, 5 of 10 punten voor.
– Met deze punten kan je gratis shoppen in de swapshop.
– Inname en uitgaven van de kleding tussen 13.00 en 18.00.
– Neem je meest fashionable familie, vrienden en collega’s mee en krijg de kans om hun pareltjes mee naar huis te nemen.

Laten we samen werken om een eerlijkere, socialere en duurzamere wereld te creëren, door overconsumptie van kleren te verminderen. Kom lekker bij ons swappen! Hiermee verminderen we samen de vervuiling, verspilling en uitbuiting van arbeiders in de kledingindustrie.

Vergeet niet om een ticket voor het event aan te schaffen via https://bluecity.stager.nl/web/tickets/274283

CHANGEz: kleding- en sneakerruil (M/V)

Datum: 8 december 2018

Tijd: 12.00-16.00

Locatie: Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

CHANGEz: kleding- en sneakerruil (M/V)

Kopen is UIT, ruilen is IN! ♻ Al die prachtige kledingstukken die in je kast liggen te verstoffen en die snelle sneakers die onder je bed liggen verstopt verdienen het om gedragen te worden. Bevrijd ze van de mottenballen en laat ze weer het daglicht zien. Op zaterdag 8 december wordt BlueCity 010, de circulaire hub in het voormalige Tropicana zwembad, omgetoverd tot een waar ruilfestijn. Naast het swappen zullen er ook een aantal toffe vintage verkopers aanwezig zijn en is er de mogelijkheid voor een hapje, drankje en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Om de kosten te dragen, vragen we dit keer €6 entree.

// Programma 🧥👗🧦👕👔
12:00 Deur open, inleveren van jouw kleding & sneakers
12:00 Lunch, drinks, muziek, shoppen bij vintage shops
12:30 Talks
13:00 Start Ruilen!
16:00 Uitgeshopt

Klerenswap Astare

Datum: 2 november 2018

Tijd: 19.00 - 21.30 uur

Locatie: Astare, Lange Nieuwstraat 10, Utrecht

Klerenswap Astare

Astare is een hartstikke open organisatie die onze missie om vervuiling en verspilling door de kledingindustrie terug te dringen deelt. Daarom openen zij deze avond hun deuren voor iedereen. Ook niet-medewerkers zijn dus van harte welkom om mee te komen swappen! Styliste Noor van Tiny Temple – Sustainable Styling zorgt voor persoonlijk stylingadvies.

De swap wordt muzikaal ondersteund door niemand minder dan Jelle Nelen. Daarnaast zorgen wij voor een flinke voorraad mannen en vrouwen kleren als basis voor de swap. Kom jij ook? Meld je dan van te voren even aan door een mailtje te sturen naar info@astare.nl. Neem alleen schone kleding in goede staat mee naar de swap, zodat we alleen goede spullen met elkaar ruilen. 🙏😊

Opening allereerste swappunt bij Café Atelier

Datum: 2 november 2018

Tijd: 12.00 - 15.00 uur

Locatie: Café Atelier, Borgvlietsedreef 176, Bergen op Zoom

Opening allereerste swappunt bij Café Atelier

Na de drukbezochte Klerenswap Weekender in het Binnenstadslab is het tijd om ons allerallereerste swappunt van Nederland te openen! Dit gaan we doen in het fijne Café Atelier in de Scheldeflat. Hier kun je terecht om te ontmoeten, ontspannen, leren en creatief bezig te zijn, maar binnenkort dus ook om je kleren te swappen! De opbrengst van het café komt ten goede aan sociale en culturele initiatieven vanuit de wijk ‘t Fort-Zeekant.

Kom langs om te horen hoe wij samen met jou een klerenrevolutie willen beginnen én waarom het zo hard nodig is. Uiteraard kun je ook terecht om je overbodige kleren in te leveren en iets ‘nieuws’ uit te zoeken. Muziek en wat lekkere snacks zijn aanwezig.

Interactive Fashion Show

Datum: 11 oktober 2018

Tijd: 15.00 - 19.00 uur

Locatie: Old North Interiors, Burgemeester van Walsumweg 528, Rotterdam

Interactive Fashion Show

Voor dit interactieve fashion programma bouwt vintage shop Old North Interiors de winkel om tot waar fashion huis! Verschillende partijen uit Rotterdam slaan de handen ineen voor een tof programma. Verwacht een bijzondere fashion show, waarbij circulaire materialen worden gebruikt in combinatie met vintage items die te koop zijn bij Old North Interiors. Daarnaast kun je meedoen aan een gratis naaiworkshop van Nonsens clothing. Wil jij verzekerd zijn van een plekje tijdens deze workshop? Stuur dan snel een mail naar nonsensclothing@gmail.com. Er is namelijk maar een klein aantal plekken beschikbaar. Tot slot is er een paneldiscussie over de invloeden van de fashion industrie op ons dagelijkse leven en mogelijke alternatieven hiervoor.

 

 

Klerenswap bij AC Het Nieuwe Spoor

Datum: 9 oktober 2018

Tijd: 13.00 - 15.30 uur

Locatie: AC Het Nieuwe Spoor, 1e Pijnackerstraat 100-B, Rotterdam

Klerenswap bij AC Het Nieuwe Spoor

Tijdens deze klerenswap wordt de kledingwinkel “Het Nieuwe Spoor” van Pameijer tijdelijk omgetoverd tot ruillocatie. Je kunt hier terecht om gratis jouw kleren te ruilen voor een (bijna) ‘nieuwe’ outfit! Kom kennis maken met deze mooie locatie en het concept van het ruilen van kleren. Ontmoet de vrijwilligers uit de winkel en maak kennis met de mensen uit deze fantastische wijk in Rotterdam Noord.

Sunday Chill Session – Sustainable showroom en klerenswap

Datum: 7 oktober 2018

Tijd: 14.00 - 17.00 uur

Locatie: MONO, Vijverhofstraat 15, Rotterdam

Sunday Chill Session – Sustainable showroom en klerenswap

Heb jij altijd al willen weten hoe je duurzaamheid in je eigen garderobe kunt doorvoeren? En vraag je je af of vintage wel bij je past? Neem dan een kijkje in de sustainable showroom om te ontdekken dat er in iedere stijl duurzame opties zijn! Daarnaast is MONO deze zondag weer dé plek om jouw eigen gedragen kleren te ruilen voor mooie gedragen items van anderen. Sustainable styliste Noor van Tiny Temple Sustainable Styling helpt je tijdens het event graag om je persoonlijke stijl te (her)ontdekken.

AK @ 013Circles, Tilburgs Circulair Textiel

Start datum: 4 oktober 2018

Eind datum: 31 oktober 2018

Tijd: 09.30 - 17.00 uur

Locatie: Nieuwlandstraat 21, Tilburg

AK @ 013Circles, Tilburgs Circulair Textiel

Van 5 t/m 14 oktober vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tilburg gaat zich als textielstad daarom de hele maand oktober van haar beste kant laten zien met een circulaire textielwinkel. En daar zijn wij natuurlijk bij! Wij zorgen ervoor dat kleren volop ingeleverd en geruild kunnen worden. Ook kun je in de winkel ‘food for the brain’, workshops en evenementen verwachten.